Publikavimo data: 2024-05-01
Marinuotos kiaulės ausys
Kiaulių ausys nėra egzotika, kurios daugelyje šalių trūksta. Iš šių šalutinių produktų pagaminti patiekalai yra ne tik sotūs, bet ir aromatingi bei gardūs. Yra daug paruošimo būdų, pavyzdžiui, marinavimas. Marinuokite ausis sojų padažo, aliejaus, acto, česnako ir prieskonių mišinyje. Patartina pirkti subproduktą ūkininkų turguje, taip būsite tikri dėl produkto šviežumo ir kokybės.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulių ausis. Sudėkite kiaulių ausis į puodą, užpilkite vandeniu ir uždenkite. Užvirkite ir sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Virkite 20 minučių. Tada vandenį nusunkite, supilkite šviežią vandenį, sudėkite lauro lapus, 2 česnako skilteles ir nuluptus svogūnus. Virkite ausis 2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į dubenį supilkite sojų padažą, uosį, aliejų, sutrintą česnaką, kalendrą, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Supjaustykite kiaulių ausis. Išvirusias ausis nukelkite nuo ugnies ir leiskite joms atvėsti. Tada supjaustykite jas plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
Žingsnis 4
Marinuokite ausis. Į dubenį supilkite marinatą į ausis. Kruopščiai išmaišykite ir palikite pastovėti 3 valandas.
Kategorijos