Publikavimo data: 2024-06-13
Marinuotos kriaušės
Kriaušė vadinama sūrių karaliumi. Šis skanus grybas padeda stiprinti imuninę sistemą, normalizuoja cukraus kiekį kraujyje, reguliuoja nervų sistemą ir yra gera depresijos prevencija. Marinuotos kriaušės yra senas rusų patiekalas. Anksčiau grybus sūdydavo mediniuose kubiluose, dabar dauguma moterų mieliau renkasi žiemai ruošiamus produktus stiklainiuose. Sūdoma dviem būdais: karštai ir šaltai. Pastaruoju būdu marinuoti užtrunka trumpiau.
Žingsnis 1
Išvirkite perlines kruopas. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite juos vandeniu, kad laisvai plaukiotų. Įberkite 3 valgomuosius šaukštus druskos, krapų šakeles, česnaką, lauro lapą, pipirų grūdelius. Maišykite, kol druska ištirps. Uždekite ant ugnies, užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Marinuokite kriaušes. Sudėkite grybus į stiklainius sluoksniais kepurėlėmis žemyn. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska. Pripildykite stiklainius, viršų užpilkite sūrymu. Uždenkite kaproniniais dangteliais ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos