Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuotos voveraitės
Marinuoti grybai - visada laukiamas patiekalas ant stalo. Marinuotos voveraitės yra ypač subtilus delikatesas, kurį nesunku paruošti pagal šį receptą ir išsaugoti žiemai. Sūdytų voveraičių galima dėti gaminant pyragus, salotas, sriubas. Rinkdami grybus, radę voveraitę, nupjaukite ją peiliu 2 cm virš žemės. Peraugusių voveraičių rinkti negalima. Atsargiai nuplaukite grybus nuo smėlio, kad voveraitės išliktų aromatingos.
Žingsnis 1
Voveraites termiškai apdorokite. Paimkite 3 litrų talpos puodą. Pripilkite į jį vandens ir pastatykite ant ugnies. Į 1 litrą vandens įberkite 20 g druskos. Užvirinkite vandenį, sudėkite voveraites ir virkite grybus 20 minučių. Nukoškite skystį nusausindami voveraites per sietelį. Grybus nuplaukite vandentiekio vandeniu.
Žingsnis 2
Sūdykite grybus. Grybams marinuoti paimkite platų indą. Dugną pabarstykite 20 g druskos, išdėliokite krapų ir serbentų lapelius. Česnaką supjaustykite juostelėmis. Sudėkite juos į indą. Išdėliokite voveraites ir šiek tiek pasūdykite, įberkite prieskonių. Grybus 24 valandoms padėkite į slėginį puodą.
Žingsnis 3
Išsaugokite voveraites. Paragaukite, ar grybuose yra druskos. Jei druskos nepakanka, įberkite daugiau druskos pagal skonį. Jei druskos per daug, šiuo etapu grybus nuplaukite, kad neperdozuotumėte. Sudėkite voveraites į 500 ml talpos stiklainius. Uždenkite plastikiniais dangteliais ir laikykite rūsyje arba šaldytuve.
Kategorijos