Publikavimo data: 2024-03-30
Uzbekų samsa
Skanus uzbekiškas samsa namuose. Jei kituose receptuose galite eksperimentuoti su įdarais ir tešla, pavyzdžiui, naudoti sluoksniuotą tešlą arba dėti bulvių, tai tikroji uzbekiška samsa gaminama iš mielinės tešlos su jautiena. Tam reikia specialios tandyrinės orkaitės, tačiau namuose samsa galima kepti ir orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Dideliame dubenyje sumaišykite svogūną su malta mėsa, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Pakilusį raugą supilkite į gilų dubenį, suberkite druską ir augalinį aliejų. Tada palaipsniui suberkite miltus, minkydami tešlą. Suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą kepimui. Tešlą iškočiokite į ploną diską ir tolygiai ištepkite sviestu. Suvyniokite į dešrelę, o tada susukite į glaudžią spiralę. Tešlą dar kartą uždenkite rankšluosčiu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Suformuokite paplotėlius. Tešlą susukite į spirales ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apvalų pyragą. Šaukštu dėkite įdaro maždaug po 1 valgomąjį šaukštą ir suformuokite trikampėlius užspausdami kampus.
Žingsnis 5
Paruoškite samosas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos, patepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę. Pyragėlius kepkite 40 minučių.
Kategorijos