Publikavimo data: 2024-05-19
Maskarponės sūrio pyragas
Klasikinis sūrio pyragas gaminamas iš smulkintų sausainių ir "Philadelphia" sūrio įdaro. Tačiau jei norite improvizuoti, sūrio pyragą galite pasigaminti iš maskarponės ir tešlos. Tai reiškia, kad vietoj sausainių trupinių gaminsime smėlio tešlą, o įdarui kaip pagrindą imsime kitą sūrį. Ir gausime labai skanų naminį sūrio pyragą su maskarpone.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindo tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, sviestą, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Išmaišykite, kad susijungtų. Įmaišykite 1 kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šaldytuve 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite plutą kepimui. Išimkite tešlą ir tolygiu sluoksniu paskleiskite ją ant aliejumi patepto kepimo popieriaus kepimo inde. Sutankinkite ją stiklinės dugnu. Palikite nedidelį kraštelį įdarui. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Kol pluta aušta, paruoškite kremą. Sumaišykite maskarponę, grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir 3 kiaušinius. Maišykite rankomis. Geriausia nenaudoti mikserio. Kremą užtepkite ant atvėsusio pyrago viršaus.
Žingsnis 4
Į orkaitės dugną įpilkite dubenį su vandeniu. Kepkite sūrio pyragą 150 laipsnių temperatūroje 90 minučių.
Žingsnis 5
Išjunkite orkaitę jos neatidarydami ir palikite desertą atvėsti. Po 60 minučių išimkite ir patiekite.
Žingsnis 6
Po 30 minučių įdėkite į šaldytuvą. Geriausia per naktį.
Kategorijos