Publikavimo data: 2024-09-17
Medoviko pyragas pagal specialų močiutės receptą
Tai mano močiutės receptas, kurį jai perdavė mama. Tai laiko patikrintas receptas.
Žingsnis 1
Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir medumi.
Žingsnis 2
Pastatykite mišinį į garų vonią.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Masę išmaišykite plastikiniu šaukštu ir įberkite kepimo miltelių arba sodos.
Žingsnis 4
Kai medaus mišinio tūris padidės, palaipsniui suberkite miltus (su žiupsneliu druskos) ir išminkykite purią tešlą.
Žingsnis 5
Kiaušinius lengvai suplakite plaktuvu ir greitai įmaišykite į šiltą tešlą.
Žingsnis 6
Tada suminkykite mišinį rankomis iki vientiso minkšto gabalėlio.
Žingsnis 7
Padalykite tešlą į 12 dalių ir iš jų iškočiokite paplotėlius pyragėliams.
Žingsnis 8
Padarykite nedideles įpjovas tortilijose, kad kepimo metu pluta nepakiltų.
Žingsnis 9
Kepkite plonus medaus pyragėlius 5 minutes gerai įkaitintoje 180˚C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 10
Vieną trupinį reikėtų pasilikti trupinių įdarui. Atvėsusią plutą gerai išminkykite, kad liktų daug trupinių pyragui apibarstyti.
Žingsnis 11
Išplakite grietinę su cukraus pudra ir šiuo kremu aptepkite visą medaus pyragą.
Kategorijos