Medoviko pyragas pagal specialų močiutės receptą pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Medoviko pyragas pagal specialų močiutės receptą

Tai mano močiutės receptas, kurį jai perdavė mama. Tai laiko patikrintas receptas.
Gaminimo laikas
127 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
310 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir medumi.

Žingsnis 2

Medoviko pyragas pagal specialų močiutės receptą Žingsnis 2
Pastatykite mišinį į garų vonią.

Žingsnis 3

Paruoškite tešlą. Masę išmaišykite plastikiniu šaukštu ir įberkite kepimo miltelių arba sodos.

Žingsnis 4

Kai medaus mišinio tūris padidės, palaipsniui suberkite miltus (su žiupsneliu druskos) ir išminkykite purią tešlą.

Žingsnis 5

Kiaušinius lengvai suplakite plaktuvu ir greitai įmaišykite į šiltą tešlą.

Žingsnis 6

Tada suminkykite mišinį rankomis iki vientiso minkšto gabalėlio.

Žingsnis 7

Padalykite tešlą į 12 dalių ir iš jų iškočiokite paplotėlius pyragėliams.

Žingsnis 8

Padarykite nedideles įpjovas tortilijose, kad kepimo metu pluta nepakiltų.

Žingsnis 9

Kepkite plonus medaus pyragėlius 5 minutes gerai įkaitintoje 180˚C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 10

Vieną trupinį reikėtų pasilikti trupinių įdarui. Atvėsusią plutą gerai išminkykite, kad liktų daug trupinių pyragui apibarstyti.

Žingsnis 11

Išplakite grietinę su cukraus pudra ir šiuo kremu aptepkite visą medaus pyragą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos