Publikavimo data: 2024-06-08
Meksikietiški ryžiai su pupelėmis
Ryžiai ir pupelės yra pagrindiniai meksikietiškos virtuvės garnyrai būdingi patiekalai. Juos derindami kartu gausite skanų ir sotų garnyrą, kuris puikiai tiks prie mėsos, žuvies ar paukštienos. Žinoma, bet kuris meksikietiškos virtuvės patiekalas, įskaitant ryžius su pupelėmis, sunkiai įsivaizduojamas be aitriųjų paprikų, prieskonių ir pomidorų pastos. Dėl šių ingredientų meksikietiško stiliaus ryžiai su pupelėmis taps išties šildančiu garnyru, o apetitą žadinantis prieskonių aromatas nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius ir pupeles. Dviejuose puoduose užvirinkite 1,5 l vandens ir į kiekvieną įberkite po 0,5 šaukštelio druskos. Į vieną puodą supilkite ryžius, o į kitą - raudonąsias pupeles. Išmaišykite ir virkite, kol suminkštės. Tuomet ryžius išverskite ant sietelio, perliekite šaltu vandeniu ir palikite nusausinti. Nusausinkite pupeles ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir maišydami kepkite svogūną ir česnaką apie 3-4 minutes. Sudėkite aitriąją papriką, išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę.
Žingsnis 3
Apkepkite ryžius ir pupeles. Į keptuvę prie svogūnų, česnakų ir pipirų suberkite ryžius, maišydami kepkite 5-6 min. ant vidutinės ugnies, tada suberkite pupeles, kukurūzus ir pipirus. Supilkite pomidorų pastą, įpilkite 1 puodelį vandens ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 15-20 minučių, žiūrėdami, kad ryžiai nepriliptų prie keptuvės dugno.
Kategorijos