Publikavimo data: 2024-06-08
Meksikietiško stiliaus ryžiai
Meksikietiška virtuvė - tai maistas ne tik aštraus, bet ir labai aštraus maisto mėgėjams. Retai kuris meksikietiškas aštrus patiekalas ar užkandis yra be aitriųjų paprikų, kurios tapo visos šalies vizitine kortele. Ne išimtis ir meksikietiški ryžiai - aštrus keptas garnyras, kuris gali būti patiekiamas su mėsa arba kaip tradicinių meksikietiškų užkandžių burito įdaras. Aštrūs ir pikantiški kepti ryžiai yra skanus, aštrus ir lengvai pagaminamas patiekalas visiems, mėgstantiems aštriai.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Morkas ir raudonąją papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Peiliu smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir petražoles.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir ryžius. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir kepkite svogūną ir česnaką apie 2-3 minutes, kol svogūnas patamsės. Į keptuvę sudėkite paprikas, virtus basmati ryžius, išmaišykite ir kepkite dar 2 min. Supilkite pomidorų padažą ir karštą vištienos sultinį. Išmaišykite mišinį ir lengvai užvirinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite likusias daržoves. Į ryžius ir daržoves sudėkite morkas, žirnelius ir konservuotus kukurūzus. Kaitinkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišydami 10 minučių. Pagardinkite druska, aitriosiomis paprikomis ir kmynais. Virkite dar 10 minučių, žiūrėdami, kad skystis per daug neišgaruotų. Tada sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Kategorijos