Publikavimo data: 2024-09-17
Mėlynių tyrė be virimo
Mėlynės yra neįtikėtinai skanios ir sveikos uogos. Dėl didelio kiekio antocianinų - priešuždegiminiu poveikiu pasižyminčių medžiagų - mėlynės gali būti naudojamos peršalimo ligoms gydyti rudens ir žiemos sezonu. Mėlynės taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje žmonėms, sergantiems 2 tipo diabetu. Mėlynes geriausia vartoti šviežias, tačiau žiemą šviežių mėlynių nėra lengva įsigyti, todėl geriau jas žiemai užšaldyti. Iš užšaldytų mėlynių galima gaminti uogų tyrę su cukrumi, kuri yra sveika vitamininė uogienių ir džemų alternatyva.
Žingsnis 1
Supilkite mėlynes į trintuvą. Pagal skonį įberkite cukraus.
Žingsnis 2
Mėlynes sutrinkite su cukrumi iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Perpilkite sveiką skanėstą į porcijinį uogienės stiklainį ir pasilepinkite.
Kategorijos