Mėlynių tyrė be virimo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Mėlynių tyrė be virimo

Mėlynės yra neįtikėtinai skanios ir sveikos uogos. Dėl didelio kiekio antocianinų - priešuždegiminiu poveikiu pasižyminčių medžiagų - mėlynės gali būti naudojamos peršalimo ligoms gydyti rudens ir žiemos sezonu. Mėlynės taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje žmonėms, sergantiems 2 tipo diabetu. Mėlynes geriausia vartoti šviežias, tačiau žiemą šviežių mėlynių nėra lengva įsigyti, todėl geriau jas žiemai užšaldyti. Iš užšaldytų mėlynių galima gaminti uogų tyrę su cukrumi, kuri yra sveika vitamininė uogienių ir džemų alternatyva.
Gaminimo laikas
5 min.
Laikas virtuvėje
4 min.
Kalorijos
43 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėlynių tyrė be virimo Žingsnis 1
Supilkite mėlynes į trintuvą. Pagal skonį įberkite cukraus.

Žingsnis 2

Mėlynių tyrė be virimo Žingsnis 2
Mėlynes sutrinkite su cukrumi iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Mėlynių tyrė be virimo Žingsnis 3
Perpilkite sveiką skanėstą į porcijinį uogienės stiklainį ir pasilepinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos