Mėlynių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Mėlynių uogienė

Mėlynės yra stiprus antioksidantas, apsaugantis organizmą nuo širdies, neurologinių, peršalimo ir vėžinių ligų. Jame yra daug vitaminų C, E, K. Norėdami palaikyti sveikatą šaltuoju metų laiku iš uogų galite pasigaminti gydomąjį skanėstą - uogienę. Mėlynių uogose yra daug pektino, kuris turi želė savybių. Todėl mėlynių uogienė gaunasi natūraliai švelni ir tiršta. Desertą galima gaminti iš šviežių ir šaldytų uogų.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
163 kcal.
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Mėlynių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite cukraus sirupą. Supilkite vandenį į didelį puodą arba dubenį ir užvirinkite. Supilkite cukrų. Virkite 10-15 minučių, kol saldumas visiškai ištirps, o masė taps vientisa ir klampi.

Žingsnis 2

Mėlynių uogienė Žingsnis 2
Paruoškite mėlynių uogienę. Uogas suberkite į sirupą. Švelniai išmaišykite. Palikite 25 minutes. Tada užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kartkartėmis nugriebdami putas. Mišinį suplakite mikseriu. Palikite ant viryklės dar 5 minutėms. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos