Menkė grietinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Menkė grietinėje

Menkės filė orkaitėje su grietine - paprasta, greita ir skani vakarienė. Kepta žuvis grietinės padaže su sūrio plutele ant viršaus nepaliks abejingų. Receptui svarbu pasirinkti skanų sūrį. Geras sūris turi gelsvą atspalvį ir aiškų akių raštą. Sudėtyje - žalias pienas, grietinėlė, žalias nugriebtas pienas: be augalinių riebalų, stabilizatorių ir skonio pakaitalų.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkė grietinėje Žingsnis 1
Marinuokite menkę. Giliame dubenyje sumaišykite grietinę, citrinos sultis, svogūną, druską ir prieskonius. Kruopščiai išmaišykite. Šiuo mišiniu aptepkite menkės filė. Palikite žuvį 30 minučių marinuotis dubenyje, kuriame paruošėte mišinį.

Žingsnis 2

Menkė grietinėje Žingsnis 2
Iškepkite menkę. Ištepkite formą aliejumi. Į formą sudėkite marinuotą žuvį ir svogūnus. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir žolelių. Jei reikia, galite įberti druskos. Dėkite į orkaitę 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos