Publikavimo data: 2024-03-30
Menkė grietinėje
Menkės filė orkaitėje su grietine - paprasta, greita ir skani vakarienė. Kepta žuvis grietinės padaže su sūrio plutele ant viršaus nepaliks abejingų. Receptui svarbu pasirinkti skanų sūrį. Geras sūris turi gelsvą atspalvį ir aiškų akių raštą. Sudėtyje - žalias pienas, grietinėlė, žalias nugriebtas pienas: be augalinių riebalų, stabilizatorių ir skonio pakaitalų.
Žingsnis 1
Marinuokite menkę. Giliame dubenyje sumaišykite grietinę, citrinos sultis, svogūną, druską ir prieskonius. Kruopščiai išmaišykite. Šiuo mišiniu aptepkite menkės filė. Palikite žuvį 30 minučių marinuotis dubenyje, kuriame paruošėte mišinį.
Žingsnis 2
Iškepkite menkę. Ištepkite formą aliejumi. Į formą sudėkite marinuotą žuvį ir svogūnus. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir žolelių. Jei reikia, galite įberti druskos. Dėkite į orkaitę 15-20 minučių.
Kategorijos