Publikavimo data: 2024-03-25
Menkė su morkomis ir svogūnais orkaitėje
Ne veltui menkė vadinama šaltųjų jūrų karaliene. Ši žuvis yra įvairių vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Tarp jų yra omega-3, natrio, kalio, kalcio ir seleno. Menkės mėsa yra mažai kaloringa, o norint išsaugoti visas naudingąsias žuvies savybes rekomenduojama ją virti garuose arba kepti. Norint kepti menkę su morkomis ir svogūnais orkaitėje, geriau pirkti 2-3 kg sveriančią skerdeną. Didesni individai laikomi per riebiais. Ją galima kepti visą arba kepsniais.
Žingsnis 1
Paruoškite menkę kepimui. Įtrinkite kepsnius iš abiejų pusių druska ir žuvies prieskoniais, apšlakstykite citrinos sultimis ir aptepkite garstyčiomis.
Žingsnis 2
Paruoškite daržovių "apvalkalą". Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite korėjietiška salotine tarka arba supjaustykite nedideliais strypeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei morkas, kol suminkštės. Daržovių mišinį padalykite į dvi dalis.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimui. Kepimo skardą uždenkite folija. Ant dugno sudėkite pusę daržovių, tada ant viršaus išdėliokite menkės kepsnius. Likusias daržoves sumaišykite su smulkintomis petražolėmis ir sudėkite ant žuvies. Uždenkite kepimo skardą folija ir 35 minutes pašaukite į orkaitę.
Kategorijos