Publikavimo data: 2024-02-03
Menkė svogūnų tešloje receptas
Menkė svogūnų tešloje - tai patiekalas, kurį galima paruošti laiku, net jei svečiai atvyksta netikėtai. Menkės mėsoje gausu kalio, magnio, mikroelementų ir organizmui būtinų riebalų. Dėl aromatingos tešlos menkė išlaiko natūralų skonį ir formą, o kepant nesubyra, net jei ji ką tik atitirpinta. Pagal šį receptą patiekalą galės pasigaminti net pradedantieji.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite menkę popieriniu rankšluosčiu. Jei reikia, išimkite iš žuvies kaulus, pašalinkite žvynus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus ir kiaušinį. Mišinį palikite 5-7 minutes.Tešlą galima maišyti šluotele, šakute arba panardinamuoju maišytuvu. Svarbiausia - pasiekti vientisą konsistenciją.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 4
Menkės gabalėlius panardinkite į tešlą ir palikite 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite žuvį iš abiejų pusių 5-6 minutes, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 6
Paruoštą menkę papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir patiekite.
Žingsnis 7
Patiekite menkę plokščioje lėkštėje su salotų lapais, vyšniniais pomidorais ir citrinos skiltele.
Kategorijos