Publikavimo data: 2024-02-03
Menkės baltajame vyne receptas
Menkė baltajame vyne - paprastas ir kartu išskirtinis patiekalas. Šios žuvies mėsa yra labai maistinga, joje yra daug naudingų aminorūgščių. Šiek tiek rūgštokas vyno aromatas su citrinos rūgštingumu leidžia atskleisti geriausius menkės skonius. Nepaisant to, kad recepte yra balto sauso, šį patiekalą gali valgyti ir vaikai. Visas padaže esantis alkoholis sunaikinamas kaitinant. Menkė baltajame vyne tinka tiek šventiniam stalui, tiek šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Nuplaukite menkę ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Jei reikia, pašalinkite iš žuvies kaulus ir žvynus.
Žingsnis 2
Miltus supilkite į dubenį, sumaišykite su druska, pipirais ir žolelėmis.
Žingsnis 3
Supjaustykite menkės filė kąsnio dydžio gabalėliais ir apvoliokite juos miltų mišinyje. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite žuvį po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Į žuvį sudėkite smulkintą česnaką. Kepkite dar po 2 minutes iš abiejų pusių, nepamiršdami apversti.
Žingsnis 5
Tuo tarpu nulupkite pusės citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Į žuvį supilkite vyną, žievelę ir citrinos sultis. Virkite dar 2 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite sviestą. Palaukite, kol jis visiškai ištirps ir susimaišys su padažu.
Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 8
Žuvį patiekite su tos pačios rūšies vynu, kuris buvo naudojamas padažui gaminti.
Kategorijos