Menkės baltajame vyne receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-03

Menkės baltajame vyne receptas

Menkė baltajame vyne - paprastas ir kartu išskirtinis patiekalas. Šios žuvies mėsa yra labai maistinga, joje yra daug naudingų aminorūgščių. Šiek tiek rūgštokas vyno aromatas su citrinos rūgštingumu leidžia atskleisti geriausius menkės skonius. Nepaisant to, kad recepte yra balto sauso, šį patiekalą gali valgyti ir vaikai. Visas padaže esantis alkoholis sunaikinamas kaitinant. Menkė baltajame vyne tinka tiek šventiniam stalui, tiek šeimos vakarienei.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkės baltajame vyne receptas Žingsnis 1
Nuplaukite menkę ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Jei reikia, pašalinkite iš žuvies kaulus ir žvynus.

Žingsnis 2

Menkės baltajame vyne receptas Žingsnis 2
Miltus supilkite į dubenį, sumaišykite su druska, pipirais ir žolelėmis.

Žingsnis 3

Menkės baltajame vyne receptas Žingsnis 3
Supjaustykite menkės filė kąsnio dydžio gabalėliais ir apvoliokite juos miltų mišinyje. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite žuvį po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 4

Menkės baltajame vyne receptas Žingsnis 4
Į žuvį sudėkite smulkintą česnaką. Kepkite dar po 2 minutes iš abiejų pusių, nepamiršdami apversti.

Žingsnis 5

Menkės baltajame vyne receptas Žingsnis 5
Tuo tarpu nulupkite pusės citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Į žuvį supilkite vyną, žievelę ir citrinos sultis. Virkite dar 2 minutes.

Žingsnis 6

Menkės baltajame vyne receptas Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite sviestą. Palaukite, kol jis visiškai ištirps ir susimaišys su padažu.

Žingsnis 7

Menkės baltajame vyne receptas Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Žingsnis 8

Menkės baltajame vyne receptas Žingsnis 8
Žuvį patiekite su tos pačios rūšies vynu, kuris buvo naudojamas padažui gaminti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos