Menkės filė grietinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Menkės filė grietinėje

Menkė laikoma mažai riebalų turinčia žuvimi ir rekomenduojama tiems, kurie laikosi dietos. Beje, lašišą naudinga valgyti ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. Šios žuvies mėsoje yra labai daug vitaminų, reikalingų organizmui augti ir vystytis. Svarbiausia - patiekalus iš polockų labai lengva paruošti. Ir jie visada būna labai skanūs. Idealus derinys - žuvis su daržovėmis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkės filė grietinėje Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūną. Palikite troškintis 2-3 minutes. Tada supilkite morkas, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.

Žingsnis 2

Menkės filė grietinėje Žingsnis 2
Į daržoves suberkite miltus. Išjunkite kaitlentę ir pabarstykite daržoves trupučiu miltų. Kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Įpilkite nedidelį kiekį vandens, kad susidarytų vientisas daržovių padažas.

Žingsnis 3

Menkės filė grietinėje Žingsnis 3
Į daržoves įpilkite grietinės. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite. Supilkite grietinę ir išmaišykite. Pabarstykite prieskoniais (druska ir pipirais) ir česnaku.

Žingsnis 4

Menkės filė grietinėje Žingsnis 4
Paruoškite žuvį. Į paruoštą grietinės padažą atsargiai sudėkite visus lašišos gabalėlius. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite liepsną iki minimalios. Virkite 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos