Publikavimo data: 2024-03-30
Menkės filė grietinėje
Menkė laikoma mažai riebalų turinčia žuvimi ir rekomenduojama tiems, kurie laikosi dietos. Beje, lašišą naudinga valgyti ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. Šios žuvies mėsoje yra labai daug vitaminų, reikalingų organizmui augti ir vystytis. Svarbiausia - patiekalus iš polockų labai lengva paruošti. Ir jie visada būna labai skanūs. Idealus derinys - žuvis su daržovėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūną. Palikite troškintis 2-3 minutes. Tada supilkite morkas, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.
Žingsnis 2
Į daržoves suberkite miltus. Išjunkite kaitlentę ir pabarstykite daržoves trupučiu miltų. Kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Įpilkite nedidelį kiekį vandens, kad susidarytų vientisas daržovių padažas.
Žingsnis 3
Į daržoves įpilkite grietinės. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite. Supilkite grietinę ir išmaišykite. Pabarstykite prieskoniais (druska ir pipirais) ir česnaku.
Žingsnis 4
Paruoškite žuvį. Į paruoštą grietinės padažą atsargiai sudėkite visus lašišos gabalėlius. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite liepsną iki minimalios. Virkite 20-25 minutes.
Kategorijos