Publikavimo data: 2024-05-25
Taramasalata
Graikijoje gavėnios pradžioje tradiciškai ruošiamas užkandis iš žuvų ikrų, mirkytos duonos, alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių. Į taramasalatą dedama virtų bulvių, kad ji būtų tirštesnė, ir prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, krapų arba kalendrų, kad būtų dar skanesnė. Šį nebrangų makaronų užkandį galima greitai ir lengvai paruošti, jis puikiai tinka užtepti ant baltos duonos arba šiltos pitos duonos.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Švarias bulves sudėkite į gilų puodą, užpilkite 1 litru vandens ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, bulves pasūdykite ir sumažinkite ugnį iki mažos. Bulves virkite, kol suminkštės, nusunkite vandenį, šiek tiek nusausinkite bulves ant ugnies ir palikite atvėsti. Kai bulvės atvės, nulupkite jas nuo odelės ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite duoną ir daržoves. Supjaustykite duoną mažais gabalėliais, sudėkite ją į gilų dubenį ir 10 minučių pamirkykite vandenyje. Stambiai supjaustykite svogūną, o česnaką susmulkinkite plokštelėmis. Susmulkinkite krapus.
Žingsnis 3
Paruoškite užkandį. Bulves, svogūną ir česnaką sudėkite į blenderio indą ir sutrinkite iki vientisos masės be gumulėlių. Į daržoves sudėkite duoną ir smulkinkite vidutiniu greičiu, kol duona visiškai susimaišys su daržovėmis. Sudėkite žuvų ikrus, smulkintas žoleles, citrinos sultis ir išmaišykite. Tada dalimis pilkite alyvuogių aliejų, po kiekvieno aliejaus įpylimo įjungdami maišytuvą.
Kategorijos