Menkės ir svogūnų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Menkės ir svogūnų salotos

Skanios klasikinės salotos su menke ir svogūnais yra šaltųjų užkandžių patiekalas. Tačiau pagal naudingumą ir sotumą menkės salotos nenusileidžia karštiesiems patiekalams, todėl vakarienei galite ruošti tik žuvies salotas su sūriu ir virtomis bulvėmis bei kiaušiniais. Menkes rinkitės šviežias, elastingas, su ryškiai raudonomis žiaunomis, nedrumstomis akimis, su blizgančiais žvynais. Greitas, sveikas, skanias salotas su menke lengva paruošti!
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
136 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkės ir svogūnų salotos Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Į puodą įpilkite šalto vandens. Į jį sudėkite bulves. Užvirus pasūdykite, uždenkite ir virkite 20-30 minučių. Paruoštumą patikrinkite peiliu. Jis turi lengvai įeiti į daržovę.

Žingsnis 2

Menkės ir svogūnų salotos Žingsnis 2
Kol bulvės verda, išvirkite menkę. Žuvį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir įdėkite į kitą puodą su šaltu vandeniu. Užvirus pasūdykite ir virkite 20 minučių.

Žingsnis 3

Menkės ir svogūnų salotos Žingsnis 3
Supjaustykite salotas. Nulupkite virtas bulves ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite virtą menkę. Į gilų dubenį sudėkite bulves, menkę, pomidorus, agurkus, žirnelius, žaliuosius svogūnus, kiaušinį, sūrį. Sumaišykite. Salotas pagardinkite majonezu arba grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos