Publikavimo data: 2024-03-25
Menkės ir svogūnų salotos
Skanios klasikinės salotos su menke ir svogūnais yra šaltųjų užkandžių patiekalas. Tačiau pagal naudingumą ir sotumą menkės salotos nenusileidžia karštiesiems patiekalams, todėl vakarienei galite ruošti tik žuvies salotas su sūriu ir virtomis bulvėmis bei kiaušiniais. Menkes rinkitės šviežias, elastingas, su ryškiai raudonomis žiaunomis, nedrumstomis akimis, su blizgančiais žvynais. Greitas, sveikas, skanias salotas su menke lengva paruošti!
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Į puodą įpilkite šalto vandens. Į jį sudėkite bulves. Užvirus pasūdykite, uždenkite ir virkite 20-30 minučių. Paruoštumą patikrinkite peiliu. Jis turi lengvai įeiti į daržovę.
Žingsnis 2
Kol bulvės verda, išvirkite menkę. Žuvį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir įdėkite į kitą puodą su šaltu vandeniu. Užvirus pasūdykite ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Supjaustykite salotas. Nulupkite virtas bulves ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite virtą menkę. Į gilų dubenį sudėkite bulves, menkę, pomidorus, agurkus, žirnelius, žaliuosius svogūnus, kiaušinį, sūrį. Sumaišykite. Salotas pagardinkite majonezu arba grietine.
Kategorijos