Menkės tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Menkės tešloje

Menkės garbei Murmanske ir Bergene pastatyti paminklai, parašytas bestseleris "Žuvis, pakeitusi pasaulį". Ši žuvis iš tiesų yra viena vertingiausių, tačiau viso to nebūtų buvę, jei jie nebūtų išmokę, kaip ją skaniai paruošti. Menkė kepama, troškinama, sūdoma, marinuojama, o mes siūlome vieną iš paprasčiausių ir skaniausių šios žuvies gaminimo būdų - kepti menkės filė alaus tešloje.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Gliuteno turintys grūdai, Maisto priedai, Žuvis
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkės tešloje Žingsnis 1
Sumaišykite alų, vandenį, cukrų, druską, mieles ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite persijotus miltus, dar kartą išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje 60 minučių.

Žingsnis 2

Menkės tešloje Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 160 °C temperatūros. Įmerkite menkės porcijas į tešlą ir kepkite jas aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Menkės tešloje Žingsnis 3
Išvirtą žuvį sudėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos