Publikavimo data: 2024-03-23
Menkės tešloje
Menkės garbei Murmanske ir Bergene pastatyti paminklai, parašytas bestseleris "Žuvis, pakeitusi pasaulį". Ši žuvis iš tiesų yra viena vertingiausių, tačiau viso to nebūtų buvę, jei jie nebūtų išmokę, kaip ją skaniai paruošti. Menkė kepama, troškinama, sūdoma, marinuojama, o mes siūlome vieną iš paprasčiausių ir skaniausių šios žuvies gaminimo būdų - kepti menkės filė alaus tešloje.
Žingsnis 1
Sumaišykite alų, vandenį, cukrų, druską, mieles ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite persijotus miltus, dar kartą išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 160 °C temperatūros. Įmerkite menkės porcijas į tešlą ir kepkite jas aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Išvirtą žuvį sudėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Kategorijos