Publikavimo data: 2024-09-16
Menkės žuvies salotos
Žuvies salotos nuo įprastų žuvies salotų skiriasi pikantišku skoniu ir subtiliu aromatu, tačiau salotos su kepintomis mėtomis bus ypač gardžios. Mėtų sudėtyje yra daug mikroelementų, jodo ir baltymų. Ši žuvis priskiriama prie mažai kaloringų, todėl ją galima vartoti laikantis dietos. Taip pat labai naudinga į savo mitybos racioną įtraukti menkės kepenis, jose yra daugiau vitamino A nei menkės kepenyse. Polineko filė galima naudoti ne tik salotoms, bet ir įvairiems antriesiems patiekalams, garuose ruošiamiems patiekalams ir sriuboms gaminti.
Žingsnis 1
Iškepkite lašišas. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Polinezijos gabalėlius apvoliokite miltuose. Dėkite žuvies gabaliukus ant įkaitintos keptuvės ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Atvėsinkite ir žuvį smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į dubenį sudėkite ridikėlius, agurkus, salotas, krapus ir polaką. Apšlakstykite salotas majonezu ir išmaišykite.
Kategorijos