Publikavimo data: 2024-03-24
Menkės žuvies salotų receptas
Menkė yra viena vertingiausių žuvų, kurią būtinai turėtumėte įtraukti į savo racioną. Žuvies mėsa yra maistinga, tačiau visai neriebi. Todėl menkę rekomenduojama dėti į salotas, kad paįvairintumėte sausą jūros gėrybių skonį. Atkreipkite dėmesį į šį menkės žuvies salotų receptą. Užkandis iš virtos žuvies pasirodo esąs labai skanus, švelnus, sotus ir, žinoma, sveikas.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Įdėkite menkę į šaltą vandenį. Pasūdykite. Užvirkite ir virkite 15 minučių. Atvėsinkite. Atskirkite mėsą nuo kaulų. Didesnius gabalus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą ir žuvies prieskonius. Į mišinį išspauskite pusės citrinos sultis ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite menkės žuvies salotas. Sudėkite žuvį ir agurkus į salotinę. Sudėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite pipirais. Rankomis suplėšykite salotas arba aisbergo salotas, sudėkite smulkintus žaliuosius svogūnus. Supilkite padažą. Išmaišykite.
Kategorijos