Publikavimo data: 2024-09-16
Menkių salotos su bulvėmis ir augaliniu aliejumi
Menkė yra viena vertingiausių komercinių žuvų. Jos mėsa populiari ir nebrangi, joje yra daug naudingų medžiagų. Ji pasižymi tankumu, švelnumu ir mažu kaloringumu - tik 70 kcal 100 g. Nepaisant to, menkė yra ryškaus skonio, todėl puikiai tinka salotoms ruošti. Paprastai patiekalams naudojama virta arba rūkyta žuvies filė. Ji harmoningai dera su bulvėmis, agurkais ir žalumynais.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu. Kai tik vanduo užvirs, sudėkite visą žuvies filė. Pasūdykite ir vėl užvirus virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Bulves ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir salotas. Atskirame dubenyje sumaišykite padažui skirtus ingredientus: augalinį aliejų, krienus ir actą. Į salotinę sudėkite žuvį, agurkus ir bulves. Viską užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos