Publikavimo data: 2024-04-02
Meringue
Itališka bezė yra lengvas ir skanus baltyminis kremas. Iš jo gaminami traškūs biskvitai. Italų beza ilgai išlieka minkšta ir puikiai išlaiko formą. Ruošiant itališkąją mereną, į išplaktus baltymus supilamas paruoštas sirupas iš vandens ir cukraus. Svarbiausia šiuo atveju pasirinkti šviežius kiaušinius. Kiaušinių šviežumą galite patikrinti paprastu gudravimu: jie nuskęsta šaltame vandenyje. Čia pateikiamas tobulos bezos receptas.
Žingsnis 1
Paruoškite cukraus sirupą. Cukrų ir vandenį pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir virkite, kol užvirs iki 118 ℃. Įpilkite šaukštelį citrinos sulčių.
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus išplakite iki putų vidutinio greičio maišytuvu. Palaipsniui suberkite cukraus pudrą ir plakite, kol susidarys minkštos viršūnės. Neišjungdami maišytuvo plona srovele supilkite sirupą. Ilgai plakite baltymų masę, kol ji atvės iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Šaukštu sudėkite kremą ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Naudokite šaukštą arba konditerinį maišelį.
Žingsnis 4
Įdėkite kepimo skardą į orkaitę, kurios temperatūra ne aukštesnė kaip 90-100 ℃. Kepkite apie 90 minučių. Išjungę orkaitę, palikite meringą atvėsti.
Kategorijos