Publikavimo data: 2025-08-17
Meringue ritinys su pistacijomis, grietinėle ir maskarpone
Meringa - tai minkšta beza, kurią galima suvynioti. Kiaušinių baltymai, išplakti su krakmolu ir cukrumi, yra minkšti, elastingi ir panašūs į suflė. Ji skani viena, bet su prabangiu kremu iš grietinėlės, maskarponės ir pistacijų yra tiesiog nuostabi.
Žingsnis 1
Paruoškite meringą. Sumaišykite cukrų, vaniliną ir krakmolą. Atskirame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinių baltymus su druska. Po 1 minutės, nenustodami plakti, į baltymus pamažu įmaišykite cukraus, vanilino ir krakmolo mišinį. Toliau plakite, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 2
Švelniai įmaišykite pistacijas, migdolų miltus ir vyno actą, mentele maišydami iš apačios į viršų.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir tolygiu sluoksniu paskleiskite meringą stačiakampio formos pyragui. Kepkite 120 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Pyragas turi būti parudavęs, bet vis dar minkštas.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Į atskirą dubenį sudėkite maskarponę, grietinėlę ir cukraus pudrą. Maišykite maišytuvu, kol masė taps vientisa. Į kremą supilkite kokoso drožles ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Visą tortą tolygiai aptepkite ⅔ kremo. Pabarstykite pistacijomis, braškėmis ir kokoso drožlėmis.
Žingsnis 6
Atsargiai susukite pyragą į ritinį. Viršų aptepkite likusiu kremu. Pabarstykite pistacijomis, uogomis ir kokoso drožlėmis. Padėkite į šaldytuvą 1-1,5 valandos.
Kategorijos