Šis neįtikėtinas desertas patiks visiems gurmaniškų skonių mėgėjams.
Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių. Norėdami pagaminti beėzę, atskirkite baltymus nuo trynių taip, kad į baltymą nepatektų nė lašo trynio. Dubenį ir plaktuvą reikia nuriebalinti ir sausai nušluostyti.
Žingsnis 2
Į baltymus suberkite citrinos rūgštį ir druską, įjunkite maišytuvą pirmuoju greičiu ir plakite baltymus, kol susidarys "alaus" putos. Kai tik pasirodys putos, padidinkite maišyklės greitį, bet ne iki maksimalaus. Po vieną šaukštą supilkite cukrų, kaskart darydami 20-30 sekundžių pertrauką, kad jis spėtų tolygiai susimaišyti su baltymais. Kai supilamas visas cukrus ir baltymai gerai išlaiko formą, įberkite 20 g krakmolo ir dar kartą išmaišykite, bet tik truputį, kad krakmolas tolygiai pasiskirstytų po masę. Bežemė paruošta.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite silikonizuotu pergamentiniu popieriumi ir tolygiai paskirstykite meringą, kad ji nesiektų skardos krašto maždaug 1,5 cm, nes kepant ji padidės. Pabarstykite migdolų žiedlapiais ir pašaukite į 140 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 minutėms.
Žingsnis 4
Tuo tarpu nuplaukite spanguoles ir sudėkite jas į trintuvo indą.
Žingsnis 5
Spanguoles sutrinkite ir pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 6
Į paruoštą tyrę įberkite 50 g cukraus ir pastatykite keptuvę ant ugnies.
Žingsnis 7
Kai tik mišinys pradeda virti, sumažinkite ugnį iki mažos, supilkite ištirpintą krakmolą ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir padėkite į vėsią vietą, kad atvėstų.
Žingsnis 8
Ištraukę iš orkaitės patikrinkite, ar meringue jau paruoštas: plutos viršus turi būti padengtas cukrumi, o vidus dar minkštas.
Žingsnis 9
Ant paruoštos plutos padėkite kitą silikonizuoto pergamentinio popieriaus lakštą, orkaitės groteles arba didelę lentą ir apverskite.
Žingsnis 10
Atsargiai nulupkite popierių.
Žingsnis 11
Dubenyje sumaišykite sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą.
Žingsnis 12
Padenkite plutą kremu 1,5 cm nuo vieno krašto.
Žingsnis 13
Ant viršaus užpilkite atvėsusį uogų mišinį.
Žingsnis 14
Pradėkite vynioti vyniotinį nuo kremu padengto krašto, padėdami sau popierių.
Žingsnis 15
Visiškai suvyniokite vyniotinį į popierių (kraštus galite susegti segtukais) ir įdėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad kremas sustingtų.