Publikavimo data: 2024-09-16
Mėsa, įdaryta kiaušiniu
Mėsa, įdaryta kiaušiniu - tai kotletas su įdaru, primenančiu zrazy - nacionalinį baltarusių ir lenkų virtuvės patiekalą. Paruoštas patiekalas būna labai skanus ir sotus, o jo paruošimas trunka ne ilgiau kaip 45 minutes. Jei norite, kad patiekalas būtų sultingesnis ir minkštesnis, prie mėsos pridėkite piene prieš tai išmirkytos duonos. Dėl to užkandis gerokai pasikeis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Tada į dubenį įmuškite kiaušinį ir rankomis sumaišykite ingredientus. Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant silpnos ugnies, sudėkite ant jos svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksiniai. Kietai virtą kiaušinį supjaustykite kubeliais, sudėkite svogūną ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite užkandį. Tam paimkite šiek tiek maltos mėsos ir suformuokite iš jos plokščią kotletą. Ant viršaus uždėkite šiek tiek kiaušinio įdaro ir uždenkite kitu kotletu. Gautą užkandį suplokite, kad būtų apvalesnis. Veiksmus pakartokite su visa malta mėsa.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, pastatykite ant vidutinės ugnies, kad įkaistų. Į atskirą dubenėlį suberkite džiūvėsėlius, apvoliokite juose kiekvieną kotletą. Gautus gaminius perkelkite į keptuvę ir kepkite iš visų pusių, kol atsiras apetitą kelianti plutelė.
Kategorijos