Mėsaėdžio pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Mėsaėdžio pyragas

Visa mano šeima mėgsta skanius kepinius. O kad meniu būtų kuo įvairesnis, visada sugalvoju ką nors naujo. Šiandien noriu su jumis pasidalyti sotu pyragu su mėsa, grybais ir sūriu.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.54/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsaėdžio pyragas Žingsnis 1
Tešlai reikia pašildyti pieną, supilti jį į dubenį. Įdėti šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos ir mieles, išmaišyti ir palikti 10 minučių, kad suaktyvėtų.

Žingsnis 2

Mėsaėdžio pyragas Žingsnis 2
Tada palaipsniui suberkite miltus, kad gautųsi minkšta elastinga tešla, įpilkite augalinio aliejaus, kad vėliau būtų lengviau išimti. Uždenkite dubenį. Palikite šiltoje vietoje 40 minučių.

Žingsnis 3

Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite kubeliais, sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite 3-5 minutes, tada sudėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad mėsa nepriliptų.

Žingsnis 4

Tada sudėkite grybus, įberkite druskos ir kepkite, kol suminkštės. Galite įberti mėgstamų prieskonių.

Žingsnis 5

Sutarkuokite sūrį smulkia tarka, kurį įdėsite į faršą, kai jis bus paruoštas ir šiek tiek atvės.

Žingsnis 6

Tešla pakilo. Padėkite ją ant miltais pabarstyto stalo, išminkykite, padalykite į 2 lygias dalis. Kiekvieną iš jų iškočiokite iki formos dydžio.

Žingsnis 7

Dabar surenkame pyragą: į augaliniu aliejumi išteptą formą dedame vieną iškočiotą tešlos sluoksnį, dedame visą įdarą, uždengiame antru tešlos sluoksniu, užspaudžiame kraštus. Pyrago paviršiuje padarykite nedidelius įpjovimus, aptepkite kiaušinio tryniu.

Žingsnis 8

Mėsaėdžio pyragas Žingsnis 8
Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Kiekvieno orkaitė yra skirtinga, todėl reikėtų vadovautis auksine pyrago spalva. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos