Visa mano šeima mėgsta skanius kepinius. O kad meniu būtų kuo įvairesnis, visada sugalvoju ką nors naujo. Šiandien noriu su jumis pasidalyti sotu pyragu su mėsa, grybais ir sūriu.
Žingsnis 1
Tešlai reikia pašildyti pieną, supilti jį į dubenį. Įdėti šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos ir mieles, išmaišyti ir palikti 10 minučių, kad suaktyvėtų.
Žingsnis 2
Tada palaipsniui suberkite miltus, kad gautųsi minkšta elastinga tešla, įpilkite augalinio aliejaus, kad vėliau būtų lengviau išimti. Uždenkite dubenį. Palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite kubeliais, sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite 3-5 minutes, tada sudėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad mėsa nepriliptų.
Žingsnis 4
Tada sudėkite grybus, įberkite druskos ir kepkite, kol suminkštės. Galite įberti mėgstamų prieskonių.
Žingsnis 5
Sutarkuokite sūrį smulkia tarka, kurį įdėsite į faršą, kai jis bus paruoštas ir šiek tiek atvės.
Žingsnis 6
Tešla pakilo. Padėkite ją ant miltais pabarstyto stalo, išminkykite, padalykite į 2 lygias dalis. Kiekvieną iš jų iškočiokite iki formos dydžio.
Žingsnis 7
Dabar surenkame pyragą: į augaliniu aliejumi išteptą formą dedame vieną iškočiotą tešlos sluoksnį, dedame visą įdarą, uždengiame antru tešlos sluoksniu, užspaudžiame kraštus. Pyrago paviršiuje padarykite nedidelius įpjovimus, aptepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 8
Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Kiekvieno orkaitė yra skirtinga, todėl reikėtų vadovautis auksine pyrago spalva. Gero apetito!