Mėsos ir bulvių pyragas be atostogų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Mėsos ir bulvių pyragas be atostogų

Šeimos pietums ar vakarienei galite greitai paruošti pyragą su bulvėmis ir mėsa be mielių. Pyragas ruošiamas su kapotos jautienos filė įdaru. Kad mėsa gerai iškeptų, ją reikia labai smulkiai supjaustyti. Kepimui rinkitės atšaldytą šviesios spalvos jautieną. Kuo tamsesnė mėsa, tuo ji senesnė ir kietesnė.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos ir bulvių pyragas be atostogų Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite sviestą ir grietinę. Įmaišykite kiaušinį, kepimo miltelius ir druską. Suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Padalykite ją į dvi dalis, vieną šiek tiek mažesnę už kitą. Uždenkite rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Mėsos ir bulvių pyragas be atostogų Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite svogūnus, bulves ir jautieną, pagardinkite druska, kmynais ir pipirais.

Žingsnis 3

Mėsos ir bulvių pyragas be atostogų Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Abu tešlos gabalus iškočiokite į plonus ovalo formos pyragėlius. Dėkite didesnį plokštainį ant folija išklotos kepimo skardos. Ant viršaus užtepkite įdaro, palikdami porą centimetrų nuo krašto. Uždenkite antruoju tešlos gabalu, prispausdami kraštus. Išplakite kiaušinį su vandeniu ir teptuku aptepkite pyrago viršų. Ant pyrago peiliu padarykite keletą įpjovimų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos