Publikavimo data: 2024-05-19
Mėsos ir bulvių pyragas be atostogų
Šeimos pietums ar vakarienei galite greitai paruošti pyragą su bulvėmis ir mėsa be mielių. Pyragas ruošiamas su kapotos jautienos filė įdaru. Kad mėsa gerai iškeptų, ją reikia labai smulkiai supjaustyti. Kepimui rinkitės atšaldytą šviesios spalvos jautieną. Kuo tamsesnė mėsa, tuo ji senesnė ir kietesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite sviestą ir grietinę. Įmaišykite kiaušinį, kepimo miltelius ir druską. Suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Padalykite ją į dvi dalis, vieną šiek tiek mažesnę už kitą. Uždenkite rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite svogūnus, bulves ir jautieną, pagardinkite druska, kmynais ir pipirais.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Abu tešlos gabalus iškočiokite į plonus ovalo formos pyragėlius. Dėkite didesnį plokštainį ant folija išklotos kepimo skardos. Ant viršaus užtepkite įdaro, palikdami porą centimetrų nuo krašto. Uždenkite antruoju tešlos gabalu, prispausdami kraštus. Išplakite kiaušinį su vandeniu ir teptuku aptepkite pyrago viršų. Ant pyrago peiliu padarykite keletą įpjovimų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Kategorijos