Publikavimo data: 2024-05-25
Mėsos ir grybų pyragas
Šis apetitą keliantis jautienos ir grybų pyragas puikiai tinka pietums arba vakarienei. Jam gaminti galima naudoti ir paruoštą mielinę tešlą, ir naminę tešlą. Tinka ir sluoksniuota, ir sluoksniuota tešla. Įdarui geriausia imti jautienos nugarinę arba storą kraštą, bet taip pat geras variantas bus mentelė arba okovalokas. Taip pat galite imti maltos mėsos, tada troškinimo laiką galima sutrumpinti 3 kartus. Šį pyragą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip priedą prie sriubos.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Jautieną supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm gabalėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite jautieną ant didelės ugnies 5 minutes, kol paruduos, tada sumažinkite ugnį iki mažesnės.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite svogūnus ir viską kartu kepkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Suberkite mėsos prieskonius ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Įpilkite stiklinę švaraus virinto vandens, uždenkite mėsą dangčiu ir troškinkite 30 minučių.
Žingsnis 7
Likus 10 minučių iki jautienos virimo pabaigos, sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Kol gaminamas įdaras, paruoškite tešlą. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite 4-5 mm storio tešlą.
Žingsnis 9
Įdarą dėkite ant vienos tešlos pusės, palikdami kraštus. Uždenkite įdarą kita tešlos puse ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 10
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite pyragą ant kepimo skardos. Pyrage šakute padarykite kelias skylutes, kad kepant išeitų garų perteklius. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu.
Žingsnis 11
Pyragą kepkite 30-40 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 12
Pyragas su mėsa ir grybais paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos