Publikavimo data: 2024-04-09
Mėsos kotletai su kopūstais
Raugintų kopūstų kotletai visada būna neįtikėtinai sultingi ir skanūs. Mėsa ir kopūstai yra puikus duetas, nes dėl kopūstų sulčių mėsa gerai įsigeria ir įgauna malonų rūgštumą. Jei neturite raugintų kopūstų, tokius kotletus galima gaminti iš šviežių baltagūžių kopūstų, todėl patiekalas bus naudingesnis ir vitaminingesnis. Kaip pasigaminti kopūstų kotletus, nėra sudėtinga, jei laikysitės žingsnis po žingsnio pateikto recepto.
Žingsnis 1
Troškinkite daržoves. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, kol jis įgaus auksinę spalvą, maždaug 5-7 minutes. Sudėkite susmulkintus raugintus kopūstus, statykite ant vidutinės ugnies ir troškinkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletų pagrindą. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite, tada sudėkite troškintus kopūstus. Gautą masę stipriai išminkykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus kepti. Suformuokite ovalius kotletus. Įmuškite 1 kiaušinį, tada panardinkite kotletą į kiaušinį ir iš abiejų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Sudėkite kotletus į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės. Jei norite, uždenkite dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant mažos ugnies.
Kategorijos