Mėsos kotletai su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Mėsos kotletai su kopūstais

Raugintų kopūstų kotletai visada būna neįtikėtinai sultingi ir skanūs. Mėsa ir kopūstai yra puikus duetas, nes dėl kopūstų sulčių mėsa gerai įsigeria ir įgauna malonų rūgštumą. Jei neturite raugintų kopūstų, tokius kotletus galima gaminti iš šviežių baltagūžių kopūstų, todėl patiekalas bus naudingesnis ir vitaminingesnis. Kaip pasigaminti kopūstų kotletus, nėra sudėtinga, jei laikysitės žingsnis po žingsnio pateikto recepto.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos kotletai su kopūstais Žingsnis 1
Troškinkite daržoves. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, kol jis įgaus auksinę spalvą, maždaug 5-7 minutes. Sudėkite susmulkintus raugintus kopūstus, statykite ant vidutinės ugnies ir troškinkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Mėsos kotletai su kopūstais Žingsnis 2
Paruoškite kotletų pagrindą. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite, tada sudėkite troškintus kopūstus. Gautą masę stipriai išminkykite.

Žingsnis 3

Mėsos kotletai su kopūstais Žingsnis 3
Paruoškite kotletus kepti. Suformuokite ovalius kotletus. Įmuškite 1 kiaušinį, tada panardinkite kotletą į kiaušinį ir iš abiejų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 4

Mėsos kotletai su kopūstais Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Sudėkite kotletus į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės. Jei norite, uždenkite dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant mažos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos