Publikavimo data: 2024-06-23
Mėsos pyragas su bazilikais
Šiame patiekale tešlos švelnumas ir purumas dera su mėsos sultingumu ir bazilikų subtilumu. Pyragas gana didelis, todėl jį galima patiekti kaip atskirą patiekalą. Įdaras gali būti bet kokios rūšies maltinukai arba kubeliais supjaustyta mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago tešlą. Sumaišykite miltus su druska ir soda. Įmaišykite grietinėlę, augalinį aliejų, cukrų ir pieną. Minkykite tešlą, kol ji taps panaši į minkštą plastiliną. Padėkite ją į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną, pagal skonį susmulkinkite bazilikus.
Žingsnis 3
Išimkite tešlą. Plonai iškočiokite į apytikslę stačiakampio formą. Paskirstykite įdarą per visą plotą, palikdami 3 cm kraštus. Suvyniokite įdarytą tešlą į dešros formą ir sudėkite į gilų sraigės formos dubenį. Viršų patepkite sviestu ir uždenkite folija. Subadykite šakute ir kepkite 40 min. 200 °C temperatūros orkaitėje.
Kategorijos