Publikavimo data: 2024-05-25
Mėsos pyragas su kopūstais ir bulvėmis
Kopūstų ir bulvių pyragas - tai biudžetui draugiškas ir skanus kepimo variantas. Jis gali būti sotus užkandis arba pikniko užkandis. O jei jį gražiai papuošite, nebus gėda patiekti per bet kokią šventę. Galite gaminti bet kokią tešlą: mielinę tešlą, lietinius arba sluoksniuotą tešlą. Galite imti įvairių rūšių kopūstų ir bulvių, pridėti įvairių daržovių, mėsos ir žolelių. Uždarame pyrage reikia padaryti skylutę garams išeiti, o atvirame - kiaušinio įdarą arba pabarstyti tarkuotu sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi lengvai apkepkite svogūną. Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 7-10 minučių. Į mėsą sudėkite kopūstus, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10-15 minučių. Tada atvėsinkite.
Žingsnis 2
Surinkite pyragą. Iškočiokite sluoksniuotos tešlos lakštus. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir uždėkite tešlos sluoksnį. Išdėliokite bulvių sluoksnį, sudėkite kopūstų ir mėsos įdarą, pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Uždenkite antru tešlos sluoksniu, užspauskite kraštus užlenkdami juos į vidų. Viduryje padarykite įdubimą.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Įmuškite kiaušinį ir patepkite juo pyrago paviršių. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 min.
Kategorijos