Publikavimo data: 2025-08-19
Mėsos terinas su alyvuogėmis ir alyvuogių aliejumi
Į šoninę įvyniotos mėsos terinas - puiki galimybė paįvairinti kasdienį meniu. Ji gali sėkmingai pakeisti dešrą sumuštiniuose. Jis taip pat gražiai atrodo ant šventinio stalo. Labai įspūdingas, išskirtinis patiekalas, kurį galima valgyti ir karštą, ir šaltą.
Žingsnis 1
Kalakutienos filė supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais ir užpilkite brendžiu. Palikite marinuotis 15-20 minučių. Per mėsmalę pertrinkite lašinius, kiaulieną ir vištieną, įmuškite kiaušinį, įberkite maltų juodųjų pipirų, paprikos, hopeli-suneli ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Ant dugno sudėkite pusę maltos mėsos, paskleiskite ją, tada kalakutieną, tada alyvuoges ir alyvuoges ir vėl maltą mėsą. Viršų uždenkite šoninės griežinėliais. Indą uždenkite folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių. Likus 20 minučių iki kepimo nuimkite foliją ir kepkite, kol paruduos.
Kategorijos