Mėsos terinas su kriauše džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mėsos terinas su kriauše džiūvėsėliuose

Mėsos terinas - prancūziškas patiekalas, kurį sudaro bet kokios daržovės ir mėsa. Šiame recepte mėsos pagrindas - kalakutienos faršas, kuris įdarytas kriauše. Visa tai kepama su prieskoniais, grietine ir džiūvėsėliais, todėl patiekalas tampa labai sultingas ir skanus.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Mėsos terinas su kriauše džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant vidutinės ugnies apie 5-6 minutes pakepinkite svogūnus.

Žingsnis 2

Mėsos terinas su kriauše džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Į maltą mėsą suberkite džiūvėsėlius, bazilikus ir česnakus, įberkite druskos ir pipirų. Tada gerai išmaišykite rankomis arba stalo įrankiais.

Žingsnis 3

Mėsos terinas su kriauše džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Tada sudėkite grietinę, svogūną ir kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite. Kepimo formą išklokite pergamentu ir, jei reikia, patepkite trupučiu augalinio arba sviesto aliejaus.

Žingsnis 4

Mėsos terinas su kriauše džiūvėsėliuose Žingsnis 4
Sudrėkinkite rankas, kad faršas neliptų, ir storu sluoksniu sudėkite jį ant formos dugno ir šonų. Ant maltos mėsos uždėkite sluoksnį kriaušių, tada storą sluoksnį sūrio.

Žingsnis 5

Mėsos terinas su kriauše džiūvėsėliuose Žingsnis 5
Ant viršaus užtepkite dar vieną sluoksnį maltos mėsos. Uždenkite formą pergamentu. Kepkite teriną 30-40 minučių. Kai terinas bus paruoštas, jis lengvai atsiskirs nuo formos. Išimkite ją iš orkaitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos