Publikavimo data: 2025-08-18
Mėsos terinas su kriauše džiūvėsėliuose
Mėsos terinas - prancūziškas patiekalas, kurį sudaro bet kokios daržovės ir mėsa. Šiame recepte mėsos pagrindas - kalakutienos faršas, kuris įdarytas kriauše. Visa tai kepama su prieskoniais, grietine ir džiūvėsėliais, todėl patiekalas tampa labai sultingas ir skanus.
Žingsnis 1
Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant vidutinės ugnies apie 5-6 minutes pakepinkite svogūnus.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą suberkite džiūvėsėlius, bazilikus ir česnakus, įberkite druskos ir pipirų. Tada gerai išmaišykite rankomis arba stalo įrankiais.
Žingsnis 3
Tada sudėkite grietinę, svogūną ir kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite. Kepimo formą išklokite pergamentu ir, jei reikia, patepkite trupučiu augalinio arba sviesto aliejaus.
Žingsnis 4
Sudrėkinkite rankas, kad faršas neliptų, ir storu sluoksniu sudėkite jį ant formos dugno ir šonų. Ant maltos mėsos uždėkite sluoksnį kriaušių, tada storą sluoksnį sūrio.
Žingsnis 5
Ant viršaus užtepkite dar vieną sluoksnį maltos mėsos. Uždenkite formą pergamentu. Kepkite teriną 30-40 minučių. Kai terinas bus paruoštas, jis lengvai atsiskirs nuo formos. Išimkite ją iš orkaitės.
Kategorijos