Publikavimo data: 2024-04-28
Mėtų likeris
Mėtų likerio alkoholio pagrindas gali būti degtinė, skiestas etilo alkoholis, labai išgryninta degtinė arba natūralus konjakas. Paruošto mėtų likerio stiprumas yra 21-25 laipsniai pagal Celsijų. Vietoj mėtų tinka melisos. Tačiau jos reikia 2 kartus daugiau, nei nurodyta recepte, nes melisos nėra tokios kvapnios. Prieš vartojimą gėrimą atvėsinkite šaldiklyje, tada jis sutirštės ir taps maloniai tirštas. Likerio nebūtina užkandžiauti - tai tik sugadins įspūdį.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite likerį. Sudėkite mėtų lapelius į stiklinį indą. Užpilkite degtine arba alkoholiu ir uždenkite dangteliu. Palaikykite 15 dienų tamsioje vietoje kambario temperatūroje. Kartą per 3-4 dienas suplakite. Skystis turi tapti žalios arba šiek tiek rudos spalvos, atspalvis priklauso nuo mėtų veislės ir kokybės. Paruoštą mėtų užpilą perfiltruokite per marlę arba sietelį, šiek tiek išspauskite žiedlapius ir išimkite iš alkoholinio pagrindo.
Žingsnis 2
Paruoškite cukraus sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Užvirinkite ir virkite 3-5 min. maišydami ir nugriebdami putas. Leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Palikite likerį pritraukti. Mėtų užpilą sumaišykite su šaltu cukraus sirupu. Gautą gėrimą supilstykite į butelius. Sandariai uždarykite. Palikite šaldytuve 20-30 dienų, kad skonis pagerėtų. Jei atsiranda nuosėdų, filtruokite per keliais sluoksniais sulankstytą marlę.
Kategorijos