Publikavimo data: 2024-03-27
Midijos keptuvėje
Troškintos midijos - puikus užkandis, patiekiamas karštas arba šaltas. Jos puikiai dera su daržovių ragu, makaronų ar ryžių garnyrais, taip pat su sūrio ir daržovių lėkštėmis ant stalo bei baltaisiais sausais vynais. Midijose mažai kalorijų, jose gausu seleno, retinolio ir riebalų rūgščių. Šis patiekalas puikiai dera su įvairiais padažais ir prieskoniais ir gali būti pikantiškas salotų priedas.
Žingsnis 1
Atšildytas midijas suberkite į gilią keptuvę, supilkite augalinį aliejų, įpilkite šiek tiek verdančio vandens ir troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Midijas lengvai užvirinkite, tada sudėkite džiovintų žolelių mišinį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Palikite virti dar 4-6 minutes, galbūt po dangčiu, tada nusausinkite midijas sietelyje.
Žingsnis 3
Paruoškite virtų ryžių garnyrą. Išvirusius ryžius ir midijas sudėkite į lėkštę. Pagal skonį pagardinkite sezamo sėklomis arba smulkintomis šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos