Publikavimo data: 2024-03-27
Midijos pomidorų padaže
Midijos yra jūriniai moliuskai, labai naudingi žmonių sveikatai. Juose yra daug lengvai virškinamų baltymų, cinko ir omega-3. Mitybos ekspertai pataria šias jūros gėrybes įtraukti į mitybos racioną. Yra daugybė midijų gaminimo receptų. Jos troškinamos, verdamos, kepamos. Šiame recepte siūlome kepti midijas su svogūnais, česnakais, pomidorais ir bazilikais. Gaunasi labai pikantiškas, gaivus ir sveikas užkandis su rūgštele.
Žingsnis 1
Atskirkite midijas nuo kiautų ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite baziliką ir česnako skiltelę.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 6
Sudėkite pomidorus, česnakus ir bazilikus. Viską sumaišykite ir dar 5 minutes pavirkite.
Žingsnis 7
Į įdarą įmaišykite pomidorų pastą, sausas žoleles ir cukrų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 8
Sumaišykite daržoves ir smulkiai supjaustytas midijas. Gautą įdarą sukrėskite į kriaukles.
Žingsnis 9
Pašaukite midijas į orkaitę ir kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 10
Išvirtas midijas sudėkite į lėkštę ir pabarstykite šviežiais špinatais arba bazilikais.
Kategorijos