Midijos pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Midijos pomidorų padaže

Midijos yra jūriniai moliuskai, labai naudingi žmonių sveikatai. Juose yra daug lengvai virškinamų baltymų, cinko ir omega-3. Mitybos ekspertai pataria šias jūros gėrybes įtraukti į mitybos racioną. Yra daugybė midijų gaminimo receptų. Jos troškinamos, verdamos, kepamos. Šiame recepte siūlome kepti midijas su svogūnais, česnakais, pomidorais ir bazilikais. Gaunasi labai pikantiškas, gaivus ir sveikas užkandis su rūgštele.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
64 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Moliuskai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 1
Atskirkite midijas nuo kiautų ir smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 3

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 4

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite baziliką ir česnako skiltelę.

Žingsnis 5

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes.

Žingsnis 6

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 6
Sudėkite pomidorus, česnakus ir bazilikus. Viską sumaišykite ir dar 5 minutes pavirkite.

Žingsnis 7

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 7
Į įdarą įmaišykite pomidorų pastą, sausas žoleles ir cukrų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 8

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 8
Sumaišykite daržoves ir smulkiai supjaustytas midijas. Gautą įdarą sukrėskite į kriaukles.

Žingsnis 9

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 9
Pašaukite midijas į orkaitę ir kepkite 5-7 minutes.

Žingsnis 10

Midijos pomidorų padaže Žingsnis 10
Išvirtas midijas sudėkite į lėkštę ir pabarstykite šviežiais špinatais arba bazilikais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos