Midijų plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Midijų plovas

Pilavo tėvynė - Artimieji Rytai ir Indija. Šiandien šis patiekalas išpopuliarėjo visame pasaulyje. Klasikinį plovo receptą sudaro ryžiai ir aviena, tačiau ingredientus galima lengvai keisti. Kiekviena šeimininkė turi savo šio patiekalo gaminimo variantą, nes niekas jo negamina vienodai. Mėsą plove galima pakeisti midijomis. Jos suteiks patiekalui jūros gėrybių skonį, sumažins kalorijų kiekį ir pasotins organizmą baltymais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
241 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
23 g
Alergenai: Moliuskai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.58/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Midijų plovas Žingsnis 1
Morkas supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 2

Midijų plovas Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Midijų plovas Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir 2-3 skilteles česnako.

Žingsnis 4

Midijų plovas Žingsnis 4
Storadugniame puode ar keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas. Nuolat maišydami kepkite daržoves 4-5 minutes.

Žingsnis 5

Midijų plovas Žingsnis 5
Sudėkite midijas į daržoves ir viską kartu kepkite 5 minutes.

Žingsnis 6

Midijų plovas Žingsnis 6
Tada į puodą suberkite visus prieskonius ir ryžius. Užpilkite ingredientus vandeniu.

Žingsnis 7

Midijų plovas Žingsnis 7
Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite ugnį ir virkite plovą po sandariai uždengtu dangčiu apie 20 minučių, kol išgaruos visas skystis. Į ryžius įmaišykite kelias skilteles česnako ir virkite po dangčiu dar 10 minučių.

Žingsnis 8

Midijų plovas Žingsnis 8
Išjunkite ugnį, išimkite česnaką ir atsargiai išmaišykite plovą. Palikite virti po dangčiu dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos