Publikavimo data: 2024-04-14
Midijų plovas
Pilavo tėvynė - Artimieji Rytai ir Indija. Šiandien šis patiekalas išpopuliarėjo visame pasaulyje. Klasikinį plovo receptą sudaro ryžiai ir aviena, tačiau ingredientus galima lengvai keisti. Kiekviena šeimininkė turi savo šio patiekalo gaminimo variantą, nes niekas jo negamina vienodai. Mėsą plove galima pakeisti midijomis. Jos suteiks patiekalui jūros gėrybių skonį, sumažins kalorijų kiekį ir pasotins organizmą baltymais.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir 2-3 skilteles česnako.
Žingsnis 4
Storadugniame puode ar keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas. Nuolat maišydami kepkite daržoves 4-5 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite midijas į daržoves ir viską kartu kepkite 5 minutes.
Žingsnis 6
Tada į puodą suberkite visus prieskonius ir ryžius. Užpilkite ingredientus vandeniu.
Žingsnis 7
Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite ugnį ir virkite plovą po sandariai uždengtu dangčiu apie 20 minučių, kol išgaruos visas skystis. Į ryžius įmaišykite kelias skilteles česnako ir virkite po dangčiu dar 10 minučių.
Žingsnis 8
Išjunkite ugnį, išimkite česnaką ir atsargiai išmaišykite plovą. Palikite virti po dangčiu dar 10 minučių.
Kategorijos