Publikavimo data: 2024-06-15
Mielinė bandelė su džemu
Suktinukas su uogiene gaminamas iš miltų, pieno, sviesto ir kiaušinių tešlos. Dėl papildomo skonio galima įberti šiek tiek cinamono. Džemas gali būti bet koks, tačiau jis turi būti tirštas, kad kepant neišsiskirtų įdaras. Puiku, jei tai naminė uogienė. Kepdami palikite laiko tešlai pakilti, maždaug 40 minučių. Tiek pat laiko reikės kepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į pašildytą pieną supilkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir sausas mieles. Išmaišykite ir palikite 15 minučių. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, šiek tiek atvėsinkite. Likusį cukrų sumaišykite su kiaušiniu, išplakite mikseriu iki švelnių putų. Į mielių mišinį supilkite sviesto ir kiaušinių putas. Porcijomis suberkite miltus ir cinamoną, išminkykite tešlą. Uždenkite indą maistine plėvele, padarykite nedidelę skylutę oro cirkuliacijai ir palikite kilti 40 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite ritinėlius. Pakilusią tešlą išminkykite ir padalykite į dvi dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į apskritimą, aptepkite uogiene. Tvirtai susukite, galus užspauskite. Suktinukus dėkite ant kepimo skardos ir palikite ketvirtį valandos.
Žingsnis 3
Iškepkite suktinukus. Kol produktai kildinami, įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Tada patepkite suktinukų paviršių kiaušinio tryniu ir siųskite juos kepti 40-50 minučių. Iškepusį kepinį palikite atvėsti išjungtoje orkaitėje.
Kategorijos