Publikavimo data: 2024-05-25
Mielinės tešlos pyragas su bulvėmis ir grybais
Mielinės tešlos pyragas su bulvių įdaru pasižymi ypatumu - pyrage yra mažai tešlos ir daug įdaro. Pyragas su bulvėmis ir grybais gali būti su šviežiais, šaldytais, taip pat džiovintais grybais. Rinkdamiesi baltus grybus atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Džiovinti pievagrybiai turėtų būti baltos, kreminės arba tamsiai rudos spalvos. Pastaroji reiškia, kad buvo džiovintas tamsus grybas, o tai yra įprasta baltų grybų spalva. Kepurėlė ir kotelis turi būti vientisi. Neleistinas pašalinis kvapas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus į dubenį, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite. Supilkite mielių pakelį ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu. Maišydami palaipsniui į miltus supilkite 100 ml pieno. Kelias minutes minkykite tešlą. Tada, vis dar minkydami, palaipsniui supilkite augalinį aliejų. Tešlą gerai išminkykite. Perkelkite lygią tešlą į dubenį, atsižvelgdami į tai, kad tešlos tūris padidės 4-5 kartus. Prieš tai dubenį patepkite aliejumi. Uždenkite dubenį maistine plėvele arba dangčiu ir palikite pusantros valandos kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite grybus, įberkite druskos ir šiek tiek pakepinkite. Supilkite 150 ml pieno ir išmaišykite. Kai tik pienas užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 25-30 minučių, kol pienas visiškai išgaruos. Bulves sudėkite į karštą pasūdytą vandenį ir virkite, kol suminkštės. Nusausinkite bulves, sutrinkite jas, supilkite likusį pieną ir sviestą. Sumaišykite bulvių košę su grybais ir tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Kai tešla pakils, pabarstykite rankas miltais ir perkelkite tešlą ant stalo. Prieš tai stalą patepkite plonu aliejaus sluoksniu. Padalykite tešlą į dvi nelygias dalis. Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir padėkite ją ant formos dugno. Paskirstykite įdarą. Ant įdaro uždėkite antrąjį tešlos sluoksnį ir sujungkite pyrago kraštus. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite pyragą. Tada pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos