Mielinės tešlos pyragas su bulvėmis ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Mielinės tešlos pyragas su bulvėmis ir grybais

Mielinės tešlos pyragas su bulvių įdaru pasižymi ypatumu - pyrage yra mažai tešlos ir daug įdaro. Pyragas su bulvėmis ir grybais gali būti su šviežiais, šaldytais, taip pat džiovintais grybais. Rinkdamiesi baltus grybus atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Džiovinti pievagrybiai turėtų būti baltos, kreminės arba tamsiai rudos spalvos. Pastaroji reiškia, kad buvo džiovintas tamsus grybas, o tai yra įprasta baltų grybų spalva. Kepurėlė ir kotelis turi būti vientisi. Neleistinas pašalinis kvapas.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mielinės tešlos pyragas su bulvėmis ir grybais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus į dubenį, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite. Supilkite mielių pakelį ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu. Maišydami palaipsniui į miltus supilkite 100 ml pieno. Kelias minutes minkykite tešlą. Tada, vis dar minkydami, palaipsniui supilkite augalinį aliejų. Tešlą gerai išminkykite. Perkelkite lygią tešlą į dubenį, atsižvelgdami į tai, kad tešlos tūris padidės 4-5 kartus. Prieš tai dubenį patepkite aliejumi. Uždenkite dubenį maistine plėvele arba dangčiu ir palikite pusantros valandos kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Mielinės tešlos pyragas su bulvėmis ir grybais Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite grybus, įberkite druskos ir šiek tiek pakepinkite. Supilkite 150 ml pieno ir išmaišykite. Kai tik pienas užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 25-30 minučių, kol pienas visiškai išgaruos. Bulves sudėkite į karštą pasūdytą vandenį ir virkite, kol suminkštės. Nusausinkite bulves, sutrinkite jas, supilkite likusį pieną ir sviestą. Sumaišykite bulvių košę su grybais ir tarkuotu sūriu.

Žingsnis 3

Mielinės tešlos pyragas su bulvėmis ir grybais Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Kai tešla pakils, pabarstykite rankas miltais ir perkelkite tešlą ant stalo. Prieš tai stalą patepkite plonu aliejaus sluoksniu. Padalykite tešlą į dvi nelygias dalis. Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir padėkite ją ant formos dugno. Paskirstykite įdarą. Ant įdaro uždėkite antrąjį tešlos sluoksnį ir sujungkite pyrago kraštus. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite pyragą. Tada pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos