Publikavimo data: 2024-04-01
Mieliniai blyneliai
Jei blynus kepsite su sausomis mielėmis, jie bus plonesni ir švelnesni nei klasikiniai blynai. Blyneliai bus beveik nėriniuoti. Mieliniai blyneliai kepa šiek tiek ilgiau nei įprasti blyneliai. Blynams kepti reikės sausų mielių, kurių galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, aukščiausios rūšies kvietinių miltų ir paprasto pieno. Pats procesas visiškai nesudėtingas. Tokį receptą žingsnis po žingsnio gali paruošti net ir pradedančioji šeimininkė.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti mielinę tešlą. Dubenyje sumaišykite dalį pieno, mieles, šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 valgomuosius šaukštus miltų. Užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir druska.
Žingsnis 3
Į dubenį su tešla įmuškite plaktus kiaušinius. Supilkite likusį pieną ir miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Dabar galite kepti blynus. Keptuvėje ištirpinkite augalinį aliejų. Supilkite į ją tešlą, paskirstykite ją taip, kad blynas taptų apvalus. Kepkite blynus po minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Kai visi blynai bus paruošti, patiekite juos sudėtus ant stalo. Jei norite, kiekvieną blyną galite patepti sviestu.
Kategorijos