Mieliniai blyneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Mieliniai blyneliai

Jei blynus kepsite su sausomis mielėmis, jie bus plonesni ir švelnesni nei klasikiniai blynai. Blyneliai bus beveik nėriniuoti. Mieliniai blyneliai kepa šiek tiek ilgiau nei įprasti blyneliai. Blynams kepti reikės sausų mielių, kurių galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, aukščiausios rūšies kvietinių miltų ir paprasto pieno. Pats procesas visiškai nesudėtingas. Tokį receptą žingsnis po žingsnio gali paruošti net ir pradedančioji šeimininkė.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mieliniai blyneliai Žingsnis 1
Pradėkite ruošti mielinę tešlą. Dubenyje sumaišykite dalį pieno, mieles, šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 valgomuosius šaukštus miltų. Užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių pakilti.

Žingsnis 2

Mieliniai blyneliai Žingsnis 2
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir druska.

Žingsnis 3

Mieliniai blyneliai Žingsnis 3
Į dubenį su tešla įmuškite plaktus kiaušinius. Supilkite likusį pieną ir miltus, išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Mieliniai blyneliai Žingsnis 4
Dabar galite kepti blynus. Keptuvėje ištirpinkite augalinį aliejų. Supilkite į ją tešlą, paskirstykite ją taip, kad blynas taptų apvalus. Kepkite blynus po minutę iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Mieliniai blyneliai Žingsnis 5
Kai visi blynai bus paruošti, patiekite juos sudėtus ant stalo. Jei norite, kiekvieną blyną galite patepti sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos