Publikavimo data: 2025-08-20
Mieliniai blyneliai ant mielių be kiaušinių
Norint pasigaminti mielinių blynų be kiaušinių, reikia minimalaus produktų rinkinio: miltų, vandens, mielių, augalinio aliejaus, šiek tiek cukraus ir druskos. Išminkykite tešlą su šiltu vandeniu, tada blyneliai bus puresni. Mielės gali būti vartojamos ir spaustos, ir sausos. Pastarųjų dėka tešla greičiau pakyla. Blynus galima patiekti su medumi, uogiene ar džemu arba įdaryti grybais, grikių koše ar šviežiomis uogomis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į šiltą vandenį suberkite cukrų ir sausas mieles, intensyviai maišykite, kol kristalai ištirps. Supilkite druską ir dar kartą išmaišykite. Porcijomis įmaišykite miltus ir augalinį aliejų, minkykite iki vientisos masės. Palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Gerai įkaitinkite keptuvę, ant jos paviršiaus ištepkite nedidelį kiekį aliejaus. Supilkite dalį tešlos, kepkite, kol paruduos, ir apverskite į kitą pusę. Kiekvieną pusę kepkite maždaug po 1 minutę.
Kategorijos