Publikavimo data: 2024-04-28
Mieliniai blyneliai su plakta grietinėle
Puikūs gražūs nėriniuoti blyneliai su švelniu kremu. Puikūs pusryčiai ar desertas prie arbatos. Patiekdami galite naudoti vaisius, uogas.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, 2 šaukštus augalinio aliejaus ir druską.
Žingsnis 2
Šiltame vandenyje ištirpinkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus ir mieles. Įmaišykite po 1 puodelį miltų ir uždengę dubenį rankšluosčiu palikite valandą pastovėti.
Žingsnis 3
Į masę įmaišykite kiaušinių masę, dalimis supilkite pieną ir miltus ir išmaišykite blynų tešlą iki skystos grietinės konsistencijos. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite dar 15-30 minučių.
Žingsnis 4
Kepkite blynus ant įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Kategorijos