Publikavimo data: 2024-06-16
Mieliniai paplotėliai su malta mėsa
Paprasti, skanūs ir sotūs mėsos pyragai. Šio recepto tešla yra minkšta ir puri, įdaras sultingas, o jo paruošimas užtrunka palyginti nedaug laiko. Mėsos pyragėlius iš maltos mėsos ir mielinės tešlos mėgsta visi, tai ne tik puikus priedas prie arbatos, bet ir gana sotus ir visavertis užkandis, galintis ilgam panaikinti alkį. Tokius mėsos pyragėlius mėgsta vyrai ir vaikai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą, paruoškite raugą, į gilų dubenį suberkite mieles, 2 šaukštus miltų, vandenį ir palikite 10 minučių. Paruošę supilkite likusius miltus ir užminkykite tešlą, palaipsniui supilkite 50 ml augalinio aliejaus ir minkykite tešlą 15 minučių. Tada tešlą 60 minučių padėkite į šiltą vietą.
Žingsnis 2
Į paruoštą maltą mėsą sudėkite per mėsmalę pertrintą svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į gabalėlius ir suformuokite apvalius rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite, į vidurį dėkite maltos mėsos ir suformuokite pyragą, gerai užspausdami kraštus.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos