Mieliniai paplotėliai su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Mieliniai paplotėliai su malta mėsa

Paprasti, skanūs ir sotūs mėsos pyragai. Šio recepto tešla yra minkšta ir puri, įdaras sultingas, o jo paruošimas užtrunka palyginti nedaug laiko. Mėsos pyragėlius iš maltos mėsos ir mielinės tešlos mėgsta visi, tai ne tik puikus priedas prie arbatos, bet ir gana sotus ir visavertis užkandis, galintis ilgam panaikinti alkį. Tokius mėsos pyragėlius mėgsta vyrai ir vaikai.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
296 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Mieliniai paplotėliai su malta mėsa Žingsnis 1
Paruoškite tešlą, paruoškite raugą, į gilų dubenį suberkite mieles, 2 šaukštus miltų, vandenį ir palikite 10 minučių. Paruošę supilkite likusius miltus ir užminkykite tešlą, palaipsniui supilkite 50 ml augalinio aliejaus ir minkykite tešlą 15 minučių. Tada tešlą 60 minučių padėkite į šiltą vietą.

Žingsnis 2

Mieliniai paplotėliai su malta mėsa Žingsnis 2
Į paruoštą maltą mėsą sudėkite per mėsmalę pertrintą svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Mieliniai paplotėliai su malta mėsa Žingsnis 3
Padalykite tešlą į gabalėlius ir suformuokite apvalius rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite, į vidurį dėkite maltos mėsos ir suformuokite pyragą, gerai užspausdami kraštus.

Žingsnis 4

Mieliniai paplotėliai su malta mėsa Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos