Publikavimo data: 2024-06-16
Mieliniai pyragėliai su bulvėmis
Mieliniai pyragaičiai su bulvėmis būna labai skanūs, purūs, su apetitą keliančia rusva plutele. Pyragėliai gaminami iš paprastos mielinės tešlos ant vandens, jie būna minkšti ir orūs. Įdaras taip pat labai paprastas, tačiau šis bulvių derinys su keptais svogūnais ir prieskoniais gaunasi labai gardus. Į faršą pagal skonį galima dėti smulkintų krapų, sviesto, kalendros. Pyragėlius su bulvėmis galima pasiūlyti arbatos vakarėliui šeimos rate arba pasiimti su savimi į kelionę, stovyklą ar iškylą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: nedideliame dubenyje sumaišykite mieles, cukrų, druską, šiltą vandenį ir 5 šaukštus persijotų miltų. Viską išmaišykite, indą uždenkite servetėle ir palikite šiltoje vietoje 20-30 minučių. Per šį laiką tešla padidės ir pasidengs burbuliukais.
Žingsnis 2
Tada į "Opara" augalinį aliejų suberkite likusius persijotus miltus. Šaukštu išmaišykite tešlą ir išminkykite rankomis. Pyragaičiams skirta tešla turi išeiti minkšta ir šiek tiek lipni prie rankų. Patepkite rankas augaliniu aliejumi ir suformuokite iš tešlos rutulį. Švarų, sausą dubenį patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą ir dubenį uždenkite maistine plėvele. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragėlių įdarą. Bulves supjaustykite stambiais gabalais ir išvirkite vandenyje su lauro lapu. Kai bulvės bus paruoštos, išimkite lauro lapą ir padarykite bulvių košę, pasūdykite. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite, kol taps auksinis. Į bulvių košę sudėkite pakepintus svogūnus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Prieš pradėdami dirbti su tešla, rankas ir darbo paviršių patepkite augaliniu aliejumi, kad tešla nesuliptų. Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus, padalykite ją į lygias dalis ir suformuokite rutuliukus (maždaug 18 rutuliukų). Leiskite tešlai pakilti maždaug 5-10 minučių. Tada kiekvieną rutuliuką atsargiai išminkykite į plokščią duoną. Į duonelės vidurį įdėkite 1 valgomąjį šaukštą bulvių įdaro. Užspauskite tešlos kraštus, kad gautųsi pyragas.
Žingsnis 5
Sudėkite paplotėlius siūle žemyn ant aliejumi patepto paviršiaus. Į gilią keptuvę ar puodą įpilkite daug augalinio aliejaus. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite į jį kepsnelius siūle žemyn. Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Dėkite kepsnelius ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos