Publikavimo data: 2024-03-29
Mieliniai sluoksniuotos tešlos sausainiai
Sluoksniuotos tešlos sausainius labai lengva ir greita pagaminti. Tokios tešlos galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, tik prieš kepant ją reikia atšildyti. Arba pasiruoškite ją patys. Pagal šį receptą sluoksniuotos tešlos sausainiai bus su cukrumi ir cinamonu, o įdaras gali būti bet koks. Riešutai, uogienė, prieskoniai - bet kokiu atveju sausainiai orkaitėje iškeps per 20 minučių. Gausite greitą ir skanų desertą prie arbatos.
Žingsnis 1
Sluoksniuotą tešlą pradėkite gaminti prieš dieną. Į miltus suberkite 2 šaukštus cukraus ir išmaišykite. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į miltus, greitai išmaišykite, kol pasidarys miltų trupiniai.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Supilkite šiltą pieną į stiklinę, suberkite mieles ir išmaišykite. Įdėkite 1 šaukštą cukraus ir druskos. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Įpilkite vandens. Šį skystį supilkite į dubenį su miltų trupiniais ir maišytuvu užminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į dubenį, suformuokite iš jos rutulį. Uždengtą maistine plėvele dėkite į šaldytuvą mažiausiai 12 valandų.
Žingsnis 3
Pasigaminkite figūrinius sausainius. Pabarstykite stalą miltais, kad tešla nesuliptų. Padėkite ant jo tešlą, iškočiokite ją ir iškočiokite stačiakampio formos 3 mm storio lakštą. Tešlą tolygiai apibarstykite cukrumi, o tada cinamonu. Perpjaukite stačiakampę tešlą per pusę (išilgai). Plačiuosius tešlos kraštus (kairėje ir dešinėje pusėje) apvyniokite "sraigės" forma link centro. Kitą tešlos pusę suvyniokite taip pat, iš abiejų pusių link vidurio. Tada gautus ryšulius skersai supjaustykite 1-1,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 4
Iškepkite sausainius. Dėkite sausainius ant miltais pabarstytos kepimo skardos. Dėkite juos taip, kad perpjauta puse būtų į viršų. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 20 minučių. Patiekite paruoštus sausainius. Gero apetito!
Kategorijos