Publikavimo data: 2024-05-25
Mielinis pyragas su bulvėmis
Pyragas su bulvėmis iš mielinės tešlos yra universalus kepinys, kurio receptas pravers ir gavėnios vakarienei, ir šventinei arbatai. Galite rinktis tiek sausas, tiek presuotas mieles. Užminkyta tešla gaunasi minkšta ir lipni - su ja sunku dirbti, tačiau pyragas bus lengvas, orus ir ilgai neges. Pyragą galite kepti ir iš paruoštos sluoksniuotos tešlos. Mielinį pyragą su bulvėmis galite papildyti kuo tik norite: svogūnais, kopūstais, grybais, vištiena ar kumpiu.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Į šiltą vandenį suberkite cukrų, mieles ir 3 valgomuosius šaukštus miltų. Gerai išmaišykite, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į tešlą įmaišykite sviestą ir druską. Nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą, vėl uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių. Ant stalo paberkite šiek tiek miltų ir rankomis išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Sudėkite svogūnus, druską ir muskatą į bulves ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iškepkite bulvių pyragą. Pusę tešlos iškočiokite iki ne storesnės kaip 2 cm storio ir sudėkite ant kepimo skardos. Ant viršaus tolygiai sudėkite įdarą. Uždenkite iškočiota antrąja tešlos puse ir užspauskite kraštus. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite juo pyragą. Per vidurį peiliu pradurkite viršutinį tešlos sluoksnį. Kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos