Grybai yra labai naudingi žmogaus organizmui. Juose yra baltymų, vitaminų ir mineralų, kurie naudingi širdžiai ir nervų sistemai. Be to, iš grybų galima paruošti daugybę nuostabių patiekalų. Labai skanus ir sotus pasirodo pyragas su grybais ant mielinės tešlos. Jam paruošti galite imti bet kokius jums patinkančius šviežius, džiovintus ar šaldytus grybus. Toks pyragas suburs visą šeimą prie didelio stalo.
Žingsnis 1
Pašildykite vandenį, kol jis sušils, ir supilkite į didelį dubenį. Suberkite cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą ir vištienos kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių ir rankų. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandą kambario temperatūroje. Kai tešla pakils, išminkykite ją ir palikite dar 20-30 minučių, kad vėl pakiltų.
Žingsnis 5
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksiniai.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite grybus ir viską kartu kepkite dar 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir padalykite į dvi lygias dalis.
Žingsnis 10
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki maždaug 5 mm storio.
Žingsnis 11
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi arba sviestu. Ant formos dugno sudėkite pusę iškočiotos tešlos. Ant viršaus tolygiu sluoksniu paskleiskite grybų įdarą, palikdami nedidelį kraštą.
Žingsnis 12
Įdarą uždenkite kita tešlos puse. Paspauskite tešlą aplink pyrago perimetrą, kad abi dalys susijungtų. Pyrago viršuje padarykite nedidelius įpjovimus. Arba keliose vietose pyragą subadykite šakute.
Žingsnis 13
Aptepkite pyragą kiaušinio tryniu ir pašaukite į orkaitę kepti 30-40 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 14
Mielinis pyragas su grybais paruoštas. Gero apetito!