Mielinis pyragas su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Mielinis pyragas su kopūstais

Mielinis pyragas su kopūstais gaunasi labai skanus. Išspaustos mielės neturi būti tamsios ir sausos, kitaip tešla gali nepakilti. Tešlą su sausomis mielėmis galima ruošti be oparo, tiesiog sumaišant jas su miltais. Sviestą reikėtų šiek tiek ištirpinti, bet jis neturėtų būti karštas. Kopūstų pyragui reikės šviežių kiaušinių.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mielinis pyragas su kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą tešlai. Šiltame piene ištirpinkite cukrų, mieles ir miltus. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių. Kai tešlos tūris padidės, įmaišykite augalinį aliejų, kiaušinius ir druską.

Žingsnis 2

Mielinis pyragas su kopūstais Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį. Palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų 40-60 minučių. Tešla turėtų iškilti maždaug 2 kartus didesnė už pradinę.

Žingsnis 3

Mielinis pyragas su kopūstais Žingsnis 3
Paruoškite pyrago įdarą. Puode arba gilioje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite smulkintus kopūstus ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės, apie 40 minučių. Troškintus kopūstus pasūdykite, papipirinkite ir atvėsinkite. Į troškintus kopūstus įmuškite smulkintus kiaušinius ir sumaišykite įdarą.

Žingsnis 4

Mielinis pyragas su kopūstais Žingsnis 4
Paruoškite pyragą kepti. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 2 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalą iškočiokite į stačiakampį. Į vieno stačiakampio vidurį sudėkite įdarą, uždenkite antruoju stačiakampiu ir sandariai užspauskite kraštus.

Žingsnis 5

Mielinis pyragas su kopūstais Žingsnis 5
Toliau ruoškite sluoksniuotą tešlą. Padėkite pyrago ruošinį ant aliejumi pateptos arba pergamentu išklotos kepimo skardos ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių. Po to pašaukite pyragą į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos