Publikavimo data: 2024-05-26
Mielinis pyragas su raugintais kopūstais
Raugintų kopūstų pyragas yra populiarus tarp šeimininkių dėl savo paprastumo. Skirtingai nei švieži kopūstai, rauginti kopūstai patiekalui suteikia rūgštumo. Pyragas būna saikingai sūrus. Šiame recepte siūloma paruošti mielinę tešlą, dėl kurios pyragas bus oro ir plonas. Patiekalas nereikalauja ypatingų įgūdžių, todėl jį gali gaminti šeimininkės, kurios anksčiau nėra kepusios.
Žingsnis 1
Paruoškite įdaro mišinį. Supjaustykite kopūstus ir svogūnus. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite augalinio aliejaus. Apkepkite daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 5 minutes. Jei kopūstai leidžia sultis, kepkite, kol jos išgaruos. Tada palikite faršą atvėsti.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Išimkite oparą. Iki to laiko mielės jau turėtų būti pakilusios. Švelniai išmaišykite, suberkite likusius miltus, sviestą ir druską. Užminkykite tešlą. Minkykite ją apie 5 minutes. Tada padėkite ją 15 minučių į šiltą vietą - ji turėtų padvigubėti. Vėl išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Padalykite tešlą į 3 dalis. Viena iš jų turi būti didelė, kita - šiek tiek mažesnė. Trečioji dalis - visai maža, skirta papuošimams. Didesnę dalį iškočiokite ir sudėkite ant kepimo skardos. Ant viršaus tolygiai paskirstykite įdarą. Ant jo uždėkite mažesnę dalį ir jas sutvirtinkite. Nedideliu tešlos gabalėliu padarykite papuošimus pagal savo skonį. Jais papuoškite pyragą. Gaminio centre padarykite nedidelę skylutę, kad išeitų garai. Aptepkite pyragą kiaušinio tryniu ir pabarstykite pipirais bei žolelėmis.
Žingsnis 4
Iškepkite gaminį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pašaukite pyragą į ją 30 minučių. Kai pyragas bus paruoštas, išimkite jį ir uždenkite drėgnu rankšluosčiu - leiskite pyragui taip pailsėti 10 minučių.
Kategorijos