Migdolų tofu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Migdolų tofu

Migdolų tofu yra tradicinis japonų virtuvės desertas. Jį galima pasigaminti namuose iš migdolų arba abrikosų branduolių. Jei norite, galite išgauti skirtingos konsistencijos desertą. Tirštumui įtakos turi agar-agaro kiekis ir branduolių buvimas pieno masėje. Jei minkštimas nebuvo nuspaustas, želė bus tirštesnė, jei nuspausta - želė bus minkštesnė. Nepaisant iš pirmo žvilgsnio daug darbo reikalaujančių nusunkimo ir virimo etapų, migdolų tofu receptas yra paprastas.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Migdolų tofu Žingsnis 1
Paruoškite migdolų pieną. Maltus migdolus pertrinkite per sietelį ir medvilninį audinį ir gerai nuspauskite. Tuomet migdolų pieną supilkite į atitinkamai didelį puodą, suberkite cukrų ir maišydami užvirinkite ant vidutinės ugnies, žiūrėdami, kad skystis nepriliptų prie dugno. Įpilkite agar-agarą ir maišydami kaitinkite, kol agaras visiškai ištirps (jis visiškai ištirpsta 95-100 °C temperatūroje).

Žingsnis 2

Migdolų tofu Žingsnis 2
Suformuokite migdolinį tofu. Gautą skystį supilkite į stačiakampę formą. Palikite mišinį kambario temperatūroje, kad atvėstų, o tada įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų, maždaug 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos