Publikavimo data: 2024-04-08
Migdolų tofu
Migdolų tofu yra tradicinis japonų virtuvės desertas. Jį galima pasigaminti namuose iš migdolų arba abrikosų branduolių. Jei norite, galite išgauti skirtingos konsistencijos desertą. Tirštumui įtakos turi agar-agaro kiekis ir branduolių buvimas pieno masėje. Jei minkštimas nebuvo nuspaustas, želė bus tirštesnė, jei nuspausta - želė bus minkštesnė. Nepaisant iš pirmo žvilgsnio daug darbo reikalaujančių nusunkimo ir virimo etapų, migdolų tofu receptas yra paprastas.
Žingsnis 1
Paruoškite migdolų pieną. Maltus migdolus pertrinkite per sietelį ir medvilninį audinį ir gerai nuspauskite. Tuomet migdolų pieną supilkite į atitinkamai didelį puodą, suberkite cukrų ir maišydami užvirinkite ant vidutinės ugnies, žiūrėdami, kad skystis nepriliptų prie dugno. Įpilkite agar-agarą ir maišydami kaitinkite, kol agaras visiškai ištirps (jis visiškai ištirpsta 95-100 °C temperatūroje).
Žingsnis 2
Suformuokite migdolinį tofu. Gautą skystį supilkite į stačiakampę formą. Palikite mišinį kambario temperatūroje, kad atvėstų, o tada įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų, maždaug 60 minučių.
Kategorijos